Tacopaj!
Fick bestämma vad vi skulle ha för middag ikväll, och nu står karln i köket och kämpar med maten.. :))
Tacopaj blir det och det här receptet rekommenderar jag verkligen! Vi gör denna väldigt ofta och den är supergod! Enkel att göra också men det tar ju lite tid..
Vill man inte ha den lika stark så kan man lägga jalapenosen högst upp så blir det lättare att pilla bort, och som receptet nämner minska på andelen creme fraiche paprika/chili.

Ingredienser:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten
Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika chili
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
250 g coctailtomater
1 dl yellow chili eller green jalapeño
150 g Arla Köket riven ost texmex
1 tsk paprikapulver
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
//T
Tacopaj blir det och det här receptet rekommenderar jag verkligen! Vi gör denna väldigt ofta och den är supergod! Enkel att göra också men det tar ju lite tid..
Vill man inte ha den lika stark så kan man lägga jalapenosen högst upp så blir det lättare att pilla bort, och som receptet nämner minska på andelen creme fraiche paprika/chili.

Ingredienser:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten
Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika chili
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
250 g coctailtomater
1 dl yellow chili eller green jalapeño
150 g Arla Köket riven ost texmex
1 tsk paprikapulver
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda lätt crème fraiche paprika chili med lätt crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.
Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.
Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden Arla Köket lätt crème fraiche paprika
chili med 1 dl och öka motsvarande mängd Arla Köket lätt crème fraiche.
Recept och bild från arlaköket.
//T
Kommentarer
Trackback